«Κάθε σημείο της συνείδησης μέσα σου και έξω σου επιδιώκει να γνωρίσει τον εαυτό του και υπάρχει για να εκφράσει την καλοσύνη του».

Η ψυχή σου ήταν πάντα μέρος σου. Είναι μια πολύ υψηλή δόνηση ενέργειας που βρίσκεται κοντά στην Ενότητα, τον Θεό, το Τάο, την πηγή όλων των ζωών. Ακριβώς όπως η ψυχή σας δίνει φως σε εσάς – η συνείδηση, το συμπαντικό πνεύμα, η αγνή αγάπη της δημιουργίας, δίνει φως στην ψυχή σας. Και η προσωπικότητά σας της δίνει σύνδεση με την καθολική άνευ όρων αγάπη μέσω της ψυχής σας. Αλλά επειδή μια ψυχή είναι κάτι αγνό, αιώνιο και άπειρο και πρέπει να εκφράσουμε τις ιδιότητές της ενώ ζούμε σε έναν φυσικό κόσμο, ο οποίος δεν χαρακτηρίζεται από πράγματα όπως η αιωνιότητα και το άπειρο, το να ζούμε τον σκοπό της ψυχής μας είναι κάτι περισσότερο από μια ιδέα ή ένα συναίσθημα, ή μια εφάπαξ απόφαση· είναι κάτι στο οποίο χρειάζεται να ερχόμαστε ξανά και ξανά, πρακτικά, μέρα με τη μέρα και στιγμή με τη στιγμή.

Δεν φτάνει μόνο να αποφασίσουμε να επικεντρωθούμε σε έναν σκοπό, αλλά πολύ συχνά, χρειάζεται να θυμόμαστε να εστιάζουμε εκ νέου.

Η ζωή αλλάζει συνεχώς.

Η ψυχή σου είναι πάντα εκεί.

Το σπίτι είναι στην καρδιά του Σύμπαντος.

Κάθε καλό που έχετε κάνει είναι από την Ψυχή σας.

 

Nα έχετε τις ευλογίες της Χάρης και της Χαράς όπου κι αν είστε!

 

“Αποσπάσματα από την Σοφία του Qigong”