Κι όμως, η αγάπη ξεπροβάλλει από παντού. Από ένα αναπάντεχο e-mail, μια συνάντηση ενός παλιού φίλου, μια καλημέρα στο ανσανσέρ…

Κι εσύ απλώνεσαι και λιώνεις σαν λεκές που γυρεύει να την ανταμώσει. Συναντάς τόσους ανθρώπους μέσα στη μέρα σου, συναναστρέφεσαι στη δουλειά, στη γειτονιά, στους δρόμους. Εκεί  που συναντιούνται τα βλέμματα .

Αν τους παρατηρήσεις για λίγο, μπορεί να ανακαλύψεις την ομορφιά τους…

Πόση ομορφιά κρύβουν κι ας μη το ξέρουν! Κι ας σε στριμώχνουν συναισθηματικά.

Αν αποφασίσεις να παραμερίσεις τα αρνητικά συναισθήματα για κάποιες σχέσεις, ανακαλύπτεις στα μάτια τους, στη κίνηση του σώματός τους, πόση αγάπη αναζητούν, πόση τρυφερότητα, ένα καλό λόγο.

Ακόμη κι αν είναι βυθισμένοι στα προβλήματά τους, στα άγχη τους, ακόμη κι αν εσύ τους χαμογελάσεις ή εκφράζοντας ένα καλό λόγο τους ενοχλήσεις μέσα στον ασφαλή τους κύκλο, δεν έχει σημασία.

Είναι σα να τους έχεις φυσήσει με τη πνοή σου, σαν τα χνώτα σου (γιατί τα λόγια μας δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια ανταλλαγή χνώτων) να διαπερνούν σαν αεράκι τα αυτιά τους και να κατασταλάζουν στη καρδιά. Εκεί μπορούν να περιμένουν, εκεί είναι σπόροι που θα  έρθει η στιγμή που θα φυτρώσουν.

Βάλε άνθρωπε, το χέρι στη καρδιά σου, κλείσε για λίγο τα μάτια και αφουγκράσου τον χτύπο της. Ακολούθα τον ρυθμό της, αφήσου και θα αισθανθείς να γιγαντώνεται.

Και τότε αυτός ο χτύπος φεύγει από τους τοίχους  του σπιτιού σου, του χώρου σου κι απλώνεται στη γειτονιά σου, στο τεράστιο τετράγωνο, και σιγά- σιγά σε  ολόκληρη τη πόλη, σ’ ολόκληρη τη χώρα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκεί χωράνε πολλοί .

Και είμαστε όλοι ίδιοι κι όλοι αναζητούμε την αγάπη. Όλοι αναζητούμε την αγκαλιά που θα μας ανακουφίσει και θα μας ζεστάνει.

Μες την αγκαλιά αυτή, κάνε ο σπόρος να ζεσταθεί και να ανθίσει!

 

Αυτές οι πληροφορίες δημιουργήθηκαν για να κυκλοφορούν και διανέμονται ελεύθερα, αρκεί να περιλαμβάνουν τις λέξεις “Copyright υλικού © Χρυσή Μπέρου, www.berou.gr“.