Το ταξίδι προς τον εσωτερικό μας κόσμο είναι καθαρά βιωματικό. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου… Ο καθένας ξεδιπλώνει την ιστορία του στον δικό του χωροχρόνο. Επομένως, η εξέλιξη της διαδικασίας εκδηλώνεται σύμφωνα με τον προσωπικό του χωροχρόνο.

Ωστόσο, πολλές φορές η χαρά των αποτελεσμάτων, με ωθεί να ζητήσω από τους ασκούμενους, αν θέλουν να μοιραστούν την ιστορία τους, με στόχο οι εμπειρίες τους να γίνουν φάροι έμπνευσης…

Ευχαριστώ θερμά,

Χρυσή Μπέρου

 

Το Zίνενγκ Tσιγκόγκ είναι μια «ήσυχη δύναμη». Έτσι τη βλέπω εγώ. Στην αρχή κι έχοντας συνηθίσει σε ασκήσεις «δυτικής» προέλευσης τύπου αεροβική γυμναστική, αναρωτιόμουν πώς μπορεί κανείς να ασκηθεί σωματικά με μια τόσο, φαινομενικά, ήπια άσκηση. Παρ ’όλα αυτά, αυτή η «ήπια» άσκηση, απαιτούσε πολλές φορές μια εσωτερική υπέρβαση. Μια εσωτερική ηρεμία, σταθερότητα, και πειθαρχία για να ξεπεράσει κανείς τις φυσικές, σωματικές του δυσκολίες. Στη πορεία, μετά από τρεις μήνες περίπου, άρχισα να βλέπω τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της μεθόδου. Παρατήρησα αλλαγή στη στάση του σώματός μου και στην αναπνοή. Κάποιες φορές νιώθω πιο ψηλή. Έχει αλλάξει το βάδισμά μου και λαχταράω να φοράω “flat” παπούτσια, που πριν αποκλείονταν, λόγω πόνων στη μέση.

Έχω δει διαφορά στο σώμα μου: έχω χάσει πόντους και έχει τονιστεί το σχήμα της μέσης, έχουν ανοίξει οι πλάτες, δεν «νερουλιάζουν» τα μπράτσα, έχει μειωθεί η κυτταρίτιδα. Αλλά το σημαντικότερο είναι τα εσωτερικά οφέλη. Έχει αυξηθεί η αντοχή μου στην κούραση, νιώθω πιο δυνατή, πιο σταθερή και ισορροπημένη. Όταν αντιμετωπίζω κάποια δυσκολία ψυχική, επιζητώ να κάνω Zίνενγκ Tσιγκόγκ και σχεδόν πάντα νιώθω μετά πιο ήρεμη και ήσυχη. Αν μάλιστα αυτή η άσκηση συνδυαστεί με διαλογισμό, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά τα αποτελέσματά της και το πώς αρχίζει να νιώθει κανείς το ενεργειακό του πεδίο να διευρύνεται.

Μετά από 8 μήνες άσκησης, το Zίνενγκ Tσιγκόγκ μου έχει γίνει απαραίτητο και μου λείπει αν περάσουν πάνω από 3 μέρες και δεν ασκηθώ. Μην ξεχάσω να αναφερθώ στην επιμέρους άσκηση Chen Qi (σεν τσι), η οποία παρότι με δυσκόλεψε ιδιαίτερα στην αρχή, ένιωσα ότι όσο αυξάνεται ο χρόνος που την κάνω, ανοίγουν οι πνεύμονες και διευκολύνεται η αναπνοή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, επειδή πάσχω από χρόνια αλλεργική βρογχίτιδα με συχνές κρίσεις δύσπνοιας. Έκανα κάποιες φορές την άσκηση την ώρα που άρχισε να δυσχεραίνει η αναπνοή, ένιωσα ανακούφιση και απέφυγα το εισπνεόμενο φάρμακο που συνηθίζω. –  Γιώτα Βεντούρη-Μουσικός.

_______________

Με λένε Γιούλη Γαροφαλάκη και ξεκίνησα Zίνενγκ Tσιγκόγκ με τη Χρυσή πριν οκτώ μήνες. Στο μάθημα πηγαίνω με τη φίλη μου Γιώτα. Το κλίμα, εξ αρχής, ήταν πολύ ωραίο και φιλόξενο. Όπως και να ήμουν πριν την άσκηση, έφευγα πολύ πιο ήρεμη, πιο χαλαρή και με περισσότερη ενέργεια. Σωματικά, έχω διαπιστώσει ότι δεν με πονάει πια η σπλήνα μου, όταν έσκυβα, για να ασκηθώ ,με πονούσε πολύ σα να πάθαινα κράμπα. Η μέση μου, επίσης, πονάει λιγότερο. Σ ’αυτό που έχω δει πολύ σημαντική αλλαγή, είναι ότι έχει φτιάξει η στάση του σώματός μου. Όταν στέκομαι όρθια δεν καμπουριάζω ,όπως παλιά, καθώς επίσης, κρατώ ίσια το σώμα μου όταν περπατάω. Αυτό με κάνει να νιώθω ότι είμαι πιο δυνατή σωματικά και ότι βρίσκομαι στον άξονά μου. Με το Zίνενγκ Tσιγκόγκ, εκτός ότι ασκείσαι, νιώθεις μια ψυχική κάθαρση, αδειάζεις από αυτά που κουβαλάς και είναι σα να ανανεώνεις την ενέργειά σου κάθε φορά, που το κάνεις. – Γ. Γαρουφαλάκη- Εικαστικός.

_______________

Το Zίνενγκ Tσιγκόγκ είναι μια εκπληκτική μέθοδος θεραπείας του σώματος και ένας άριστος τρόπος διαχείρισης της ενέργειας. Παρακολουθώντας τα μαθήματα του Ζίνενγκ Τσιγκόνγκ, κατάφερα να φέρω σε ισορροπία το σώμα μου και να ενεργοποιήσω τον παραθυρεοειδή μου με τον οποίο είχα μεγάλο θέμα εκείνη την περίοδο. Η δε Χρυσή… ένας εκπληκτικός άγγελος όπου μέσα από την αρμονία και την αγάπη που εκπέμπει, έχει ένα μαγικό χάρισμα να σου μεταδίδει την αίσθηση της ενέργειας, ακόμη κι αν είσαι ο πιο δύσπιστος άνθρωπος του κόσμου. Για όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους, να νιώθουν ευεξία, γαλήνη και να θεραπεύσουν το σώμα τους, το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. – Έλενα Μ.

_______________

Μετά το μάθημα αισθάνομαι πάντα μια ευφορία και μια γαλήνη. Υπάρχει μια αίσθηση πληρότητας και αναζωογόνησης. Αισθάνομαι πάντα φρέσκια, καινούρια, γεμάτη ζωή και  αισιοδοξία. – Ειρήνη Μ.

_______________

Μήνες τώρα σκεφτόμουν να δοκιμάσω την τέχνη του Qigong.  Η σύσταση για το Zhineng Qigong ως μία μέθοδο θεραπείας ή αυτοθεραπείας, ήρθε σε συμφωνία με τα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα, αλλά κυρίως με την προσωπική μου ανάγκη. Η γνωριμία με την Χρυσή, μια δασκάλα που αγαπά πολύ και πιστεύει αυτό που κάνει, δεν μου άφησε καμιά αμφιβολία για να ξεκινήσω την πρακτική. Μετά από μόλις δύο μήνες εξάσκησης δεν μπορώ να περιγράψω συγκεκριμένες και θεαματικές αλλαγές. Άλλωστε και σαν θεραπεύτρια συστήνω ότι «θα γίνει κάθε φορά αυτό που μπορεί να γίνει». Ούτε θα αναφερθώ ιδιαίτερα στην γείωση και αποφόρτιση που νοιώθω κάθε φορά που εξασκούμαι. Το θεωρώ αυτονόητο.

Θα μιλήσω όμως για μια άλλη μοναδική και ιδιαίτερη αίσθηση που έχω για το Zhineng Qigong, και είναι αυτή της υποστήριξης και της σύνδεσης. Νοιώθω λοιπόν ότι το Zhineng Qigong με υποστηρίζει στην πορεία της ζωής μου, μου ανοίγει τον δρόμο της αυτοπαρατήρησης, με συνδέει με το Όλον,   και μου προσφέρει ένα ακόμη εφόδιο για την εξέλιξή μου. Ήδη κάποια στοιχεία τα υιοθέτησα και τα εφαρμόζω στην προσωπική μου φροντίδα. Είμαι σίγουρη ότι είναι πολύ περισσότερα αυτά που θα λάβω στην συνέχεια. Και είμαι ευγνώμων για αυτό – Γεωργία Τσεκουρά-Ρεφλεξολόγος-Ανθοθεραπεύτρια

______________

Η συμβολή του Zhineng Qigong στην καθημερινότητα μου ήταν εξέχουσα. Περισσότερη γαλήνη και λιγότερο στρες (σε διάρκεια και ένταση). Επαγγελματικά, ως θεραπεύτρια (shiatsu + reiki), το Z.Q. μου προσέφερε μεγαλύτερη ευαισθησία στα χέρια και απόλαυση στην διαχείριση του Qi, κατά την διάρκεια των θεραπειών. Είμαι ευγνώμων.
-Δήμητρα Ξύδη-Θεραπεύτρια (shiatsu + reiki) .
________________

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και κυρίως στο κομμάτι θεωρία, συχνά μπαίνουν ερωτήσεις, που κυρίως αποτελούν τροφή για σκέψη. Παρακάτω, παραθέτω το κείμενο μιας ασκούμενης, απάντηση στην ερώτηση :  

Tι σημαίνει να ζούμε συνειδητά;

Ζώντας συνειδητά, σημαίνει:

Απολαμβάνω την πραγματική μου φύση, που είναι αγάπη, γαλήνη κι αβλάβεια!

Επειδή η καθημερινότητα με παρασύρει σε ταυτίσεις και προσκολλήσεις κάθε είδους, χρειάζεται ενίοτε να θυμάμαι την πραγματική μου φύση, όταν η ίδια η ζωή δεν με φέρνει μπροστά σε καταστάσεις που μου τη θυμίζουν, όπως η γαλήνη που νοιώθω όταν βρίσκομαι στη φύση, αλλά και η συνειδητοποίηση της ασημαντότητας των προσκολλήσεων της προσωπικότητάς μου, μπροστά στον θάνατο, για παράδειγμα.

Κάθε τι που απαιτεί την προσοχή μου σε βάθος και διάρκεια όπως λεπτεπίλεπτες και δύσκολες εργασίες, ή κινήσεις με βαθμό επικινδυνότητας μου έχουν διδάξει την αξία της «συνειδητότητας». Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αν δεν «είμαι στο παρόν» με όλη μου την προσοχή στραμμένη σ’ αυτό που κάνω, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν, κουράζομαι υπερβολικά και συχνά κινδυνεύει μέχρι και η ζωή μου. Ακόμη και σε απλές , καθημερινές πράξεις όπως η οδήγηση, για παράδειγμα, μου έχει τύχει να γλυτώσω πραγματικά στο παρά πέντε, ατύχημα, μόνο και μόνο γιατί το μυαλό μου ήταν απασχολημένο με έντονες σκέψεις, που με εμπόδιζαν να είμαι παρούσα στην οδήγηση.

Νοιώθω ότι χρειάζομαι εξάσκηση ψυχοδιανοητική, για να ενσωματώσω την αίσθηση της συνειδητότητας στη ζωή μου, και να μην είναι, απλώς, το διάλειμμα στην αγχωτική μου καθημερινότητα, αλλά σιγά-σιγά, να καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου.

Ο διαλογισμός, η προσευχή, το τσιγκόγκ και η καλλιέργεια της γαλήνης με κάθε τρόπο, είναι οι βοηθοί μου σ’ αυτή την πορεία. Η ζωή στη Φύση μαζί με την καλλιέργεια της Ευγνωμοσύνης για την κάθε μέρα που ζω, είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής της προσπάθειας.

«Με τα πόδια στη Γη και το κεφάλι στον Ουρανό», «με σεβασμό» στην αληθινή μου φύση και την Σοφία του Σύμπαντος, προχωρώ με ταπεινά βήματα.

Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ.

~Δ.Ξ.

________________

 

«Έχοντας ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια ένα ταξίδι προς τη δική μου αυτοβελτίωση , νιώθω τύχη και ευλογία που ήρθε στη ζωή μου το Zhineng Qigong. Είχα μάθει για αυτή την ενεργειακή άσκηση πριν περίπου 4 χρόνια τυχαία, σε ένα βίντεο που είχα δει στο YouTube.  Από την πρώτη στιγμή μου κέντρισε το ενδιαφέρον και άρχισα να ψάχνω για αυτό.

Η ζωή μου έφερε αυτό το μεγάλο δώρο μέσα από τη γνωριμία μου με την Χρυσή Μπέρου.

Ασκούμαι στο ZQ τα δυο περίπου τελευταία χρόνια και μόνο θετικά πράγματα έχω να πω και να παρατηρήσω από την ενασχόληση μου με αυτή την ενεργειακή άσκηση.

Όταν ξεκίνησα το σώμα μου ήταν πολύ κουρασμένο, σε κατάσταση ατονίας και με φλεγμονές σε διάφορα σημεία που ανά διαστήματα μου προκαλούσαν ενοχλήσεις με κυριότερο σημείο το έντερο μου.

Όταν άρχισα να μαθαίνω τις ασκήσεις του 1ου επιπέδου του ZQ, κατάλαβα πόσο  λίγο γνώριζα το σώμα μου και πόσο μπλοκαρισμένο ήταν! Μέσα από τις ασκήσεις, με πολύ απλές κινήσεις και διαλογισμό και  με την καθοδήγηση της  Χρυσής, άρχισα να  παρατηρώ  το σώμα, να αποκτώ επίγνωση  και σταδιακά να το ξεμπλοκάρω.

Oι ασκήσεις με βοήθησαν να ανεβάσω την ενέργεια μου, να «ανοίξω» σημεία του σώματος που είχαν μπλοκάρει, αρθρώσεις, σπονδυλική στήλη κτλ. και να βλέπω σταδιακά τις φλεγμονές μου να ηρεμούν και το ανοσοποιητικό μου να δυναμώνει. Θεράπευσα μόνο μέσα από την άσκηση και το διαλογισμό μια πολύ δυνατή φλεγμονή που είχε παρουσιαστεί σε ένα δόντι για το οποίο ο οδοντίατρος μου,  μου είχε προτείνει ως μόνη λύση την αφαίρεσή του! Σε διάφορές κρίσεις που είχα με το έντερό μου κατάφερνα να τις ηρεμώ μέσα από διαλογιστικές ασκήσεις του ZQ!! Τον τελευταίο χρόνο σχεδόν , η υγεία του εντέρου μου έχει ομαλοποιηθεί!

Να σημειώσω εδώ ότι τα τελευταία 2 χρόνια αποφεύγω κάθε είδους φαρμακευτική αγωγή, χρησιμοποιώ αν χρειαστεί μόνο ομοιοπαθητικά σκευάσματα και έχω δώσει βάρος στο ZQ για να βελτιώσω την υγεία μου και την ενέργεια του σώματός μου.

Πέραν όμως του πρακτικού κομματιού και της σωματικής βελτίωσης ,το ZQ με βοήθησε  να διαχειριστώ θέματα άγχους , βελτίωσα τον ύπνο μου και άρχισα να αντιμετωπίζω τα θέματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα μου με ηρεμία και αποδοχή. Έγινα καλύτερος παρατηρητής όχι μόνο για το σώμα αλλά και το νου.

Μέσα από το ZQ μαθαίνεις να είσαι παρόν στη ζωή , να ανοίγεις το μυαλό αλλά και την καρδιά.

Ελπίδα Μαρία Μήτρου

HYLT»

____________________

 

Αγαπημένη μου Χρυσή,

Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη μου για το ότι θεραπεύτηκα. Είναι Οκτώβριος του 2015 όταν αρχίζω να έχω μία ενόχληση χαμηλά στον λαιμό μου. Πηγαίνω σε ΩΡΛ και μου λέει φαρυγγίτιδα και μου δίνει αντιβίωση. Μετά από μία εβδομάδα αντιβίωσης νιώθω ότι κάτι μεγαλώνει στην βάση της γλώσσας μου. Συνεχίζω την αντιβίωση άλλη μία εβδομάδα, όπου αυτό που αισθανόμουν σαν κουκούτσι στην βάση της γλώσσας μεγαλώνει κάθε μέρα. Πρώτη φορά φοβάμαι ότι κάτι δεν πάει καλά Έχω περάσει 10 χρόνια πριν κακοήθεια στον θυρεοειδή με μετάσταση στους λεμφαδένες και τον έχω αφαιρέσει κι έχω κάνει θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο. Συνεχίζω παίρνοντας αντιφλεγμονώδη, αντιϊκά και πηγαίνω και στον οδοντογιατρό μου μήπως είναι κάτι από τα δόντια κι αυτό συνεχίζει να μεγαλώνει. Πάω σε άλλον ΩΡΛ, ο οποίος προσπαθεί να το παρακεντήσει, αλλά είναι συμπαγές και μου λέει ότι αυτό αφαιρείται μόνο χειρουργικά και μου ζητά μαγνητική μαλακών μορίων στο κεφάλι. Εγώ πια δεν μπορώ να καταπιώ καλά και να μιλήσω, γιατί αυτό το ογκίδιο έχει φτάσει σε μέγεθος βερίκοκου. Κλείνω μαγνητική για την επόμενη μέρα απόγευμα απελπισμένη. Κι εσύ άγγελέ μου, μού πρότεινες να κάνουμε θεραπεία μαζί. Ευτυχώς σ’ ακούω και σ’ ακολουθώ πιστά κάνοντας την πρώτη μας θεραπεία. Την επόμενη νιώθω λίγο καλύτερα και κάνουμε δεύτερη θεραπεία μέχρι να πάω για μαγνητική. Η μαγνητική έδειξε λέμφωμα με διαστάσεις 3x3x4 εκ. Όμως μέσα στις επόμενες μέρες συρρικνώνονταν μέχρι που εξαφανίστηκε εντελώς. Πίστεψα σε σένα και σε μένα ότι μπορούμε να το καθαρίσουμε αυτό ενεργειακά από το σώμα μου κι έτσι έγινε. Πώς να μη πιστεύω σε σένα και την δύναμη που έχεις να θεραπεύεις τους ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να θεραπευτούν! Είσαι πραγματικό χρυσάφι… Χρυσή μου και νιώθω ευγνώμων που έχεις έρθει στην ζωή μου. – Γιάννα Συμεωνίδου

 

_____________________

 

Δυο λόγοι ήταν αυτοί που με έκαναν να ξεκινήσω το Zhineng Qigong. Ο πρώτος ήταν να ερευνήσω τι είναι αυτό που κάνει τόσους ανθρώπους, σε άλλη ήπειρο, να ασκούνται με μια τέτοια πρακτική, μη έχοντας άλλη παρόμοια εμπειρία  και κουλτούρα. Και ο δεύτερος, απλά, ήταν σαν ένα μικρό κάλεσμα. Ήθελα να αποκτήσω επαφή και να «κινήσω» την ενέργεια μέσα από το σώμα. Ύστερα από ένα χρόνο μάθησης και εξάσκησης θα έλεγα ότι με έχει βοηθήσει στο  να είμαι πιο ήρεμη, πιο υπομονετική και πιο επικεντρωμένη στον εαυτό.  Βέβαια καταλαβαίνω ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέσα από την εξάσκηση και την γλυκιά καθοδήγηση της Δασκάλας για περισσότερη εμβάθυνση και τελειοποίηση όλων αυτών που θα ήθελα να επιτύχω. Ευχαριστώ πολύ την Χρυσή για τον ενθουσιασμό της, την χαρά της και την δυνατότητα που μας προσέφερε να αγγίξουμε έστω και λίγο αυτή την τεχνική.

Χριστίνα Κατσίκη

 

____________________

 

Γνώρισα το Zhineng για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2017.  Ομολογουμένως, τη πρώτη φορά που παραβρέθηκα στο μάθημα αισθάνθηκα  κάπως άβολα.  Παρ’ όλα αυτά, επειδή ο σύντροφος μου ήταν αυτός που μου το είχε συστήσει, αποφάσισα να του δώσω ακόμα μία ευκαιρία.  Τη δεύτερη φορά που παρακολούθησα το μάθημα άρχισα να διαισθάνομαι ότι κάτι καλό μάλλον υπάρχει, αλλά δεν μπορούσα να το εντοπίσω.  Από το τρίτο μάθημα παρατηρούσα ότι κάθε φορά που τελείωνε το μάθημα και επέστρεφα σπίτι μου αισθανόμουν μία ανεξήγητη ευφορία η οποία διαρκούσε καθ ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έως το επόμενο μάθημα.  Σιγά σιγά συνειδητοποίησα, ότι ξαφνικά είχα πολύ ενέργεια.  Σημειωτέον, ότι τα τελευταία 3 χρόνια ως αποτέλεσμα ενός χειρουργείου, υπέφερα από πολύ χαμηλή πίεση και έλλειψη ενέργειας.  Παράλληλα, διανύω μία ιδιαίτερα στρεσογόνο περίοδο λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων.  Για τους λόγους αυτούς, τόνωνα τον οργανισμό μου με βιταμίνες και αγχολυτικά χάπια που μου είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός μου.  Σε λιγότερο από δύο μήνες Zhineng, βλέποντας τη διάθεση μου και την ενέργεια μου να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα, σταμάτησα όλα τα χάπια και μέχρι σήμερα (σχεδόν 9 μήνες μετά και χωρίς να έχει αλλάξει κάτι άλλο} δεν τα έχω ξαναχρειαστεί.

Με έκπληξη βίωσα ακόμα μια θετική επιρροή του Zhineng.  Η άσκηση του Chen Qi με βοήθησε άμεσα να ξεμπλοκάρουν τα νεύρα στον αυχένα και σπονδυλική στήλη που για μεγάλο χρονικό διάστημα με ταλαιπωρούσαν λόγω μίας κήλης που έχω στον αυχένα (μουδιασμένα άκρα που με ξύπναγαν τη νύχτα με πόνους, πιασμένη πλάτη που με δυσκόλευε να κινηθώ).

Οι λίγοι μήνες εξάσκησης, με πολύ μικρή επιπλέον προσπάθεια εκ μέρους μου στο σπίτι, με έχουν βοηθήσει πολύ και κάθε μάθημα για μένα είναι στιγμές χαράς.  Σε αυτό έχουν συμβάλλει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καθώς και η εκπληκτική μας δασκάλα με τη ζεστασιά, την υποστήριξη, την διαισθαντικότητα και την καθοδήγηση της και τους ευχαριστώ όλους για αυτό.

Τίτσα Θεοδοσίου

 

_______________________

 

Το Zhineng Qigong το γνώρισα τυχαία- εάν υπάρχει το τυχαίο- σερφάροντας στο fb τον Νοέμβριο του 2017.

Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι ενώ σε όλα τα άλλα βιντεάκια Qigong γίνονταν αναφορές σχετικά με την ανάπτυξη εσωτερικών δυνάμεων με εντυπωσιακές  επιδείξεις, στο ZQ  γινόταν αναφορά στο πόσο καλό κάνει στην υγεία με αναφορές σε θεραπευτικές επιτυχίες ακόμα και σε ένα νοσοκομείο στην Κίνα που έκαναν θεραπείες για πολύ σοβαρές ασθένειες χωρίς φάρμακα μόνο με την εξάσκηση σ’ αυτό !!!

Έτσι, σκέφτηκα να το δοκιμάσω, επειδή εγώ και κυρίως η σύντροφος μου αντιμετωπίζαμε κάποια μικροπροβλήματα  υγείας.Με τα πρώτα μαθήματα μείναμε  από ευχαριστημένοι έως ενθουσιασμένοι.

Συγκεκριμένα το μάθημα γινόταν σε ομάδα λίγων (6) ατόμων με ασκήσεις ήπιες  και απλές, που μπορούσαμε να τις εκτελέσουμε ακόμα κι εμείς που ήμασταν αγύμναστοι και κάποιας … ηλικίας.

Η Χρυσή, ένας άνθρωπος εγκάρδιος ενθουσιώδης και γενναιόδωρος στην μετάδοση της γνώσης, σε κάθε μάθημα μας έδινε και καινούργια ύλη και απαντούσε σε όλες μας τις απορίες  με κατανόηση και υπομονή.Το αποτέλεσμα ήταν να φεύγουμε εγώ και η σύντροφός μου γεμάτοι ενέργεια που κρατούσε για ώρες,γεμάτοι καλή διάθεση.

Επίσης, ένας πόνος που είχα στον δεξί μου ώμο, μέσα σε ένα μήνα, σταδιακά εξαφανίστηκε. Μετά από 8 μήνες ξεκίνησα με την Χρυσή ιδιαίτερες θεραπευτικές συνεδρίες Qi healing για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Μετά από ένα μήνα με χαρά παρατήρησα μείωση των δεικτών μέτρησης του ζαχάρου από μέσο όρο 140 σε 120, χωρίς να κάνω και ό,τι ακριβώς απαιτείται από μεριάς μου.

Συστήνουμε το ZQ  και την δασκάλα μας Χρυσή Μπέρου ανεπιφύλακτα, για όσους θέλουν απλά να αυξήσουν την ενέργειά τους, να αποβάλλουν το καθημερινό στρες και να αντιμετωπίσουν ακόμα και σοβαρές ασθένειες… είναι και οι δυο μοναδικοί!!!

Με αγάπη,

Μίλτος Κοντοσώρος

 

______________________

 

Επισκέφθηκα το εργαστήριο στην Αίγινα με μια φίλη μου.  Περάσαμε τρεις μέρες έντονης άσκησης και θεραπείας. Από 8 χρονών έπασχα από ισχυρές ημικρανίες σε βαθμό που μου φέρνουν εμετό και μεγάλη εξάντληση. Δεν το έχω αναφέρει. Την δεύτερη νύχτα ξεκινούν έντονοι έμετοι ασταμάτητα και δεν μπορώ να σηκωθώ καθόλου από το κρεβάτι. Είμαι συνεχώς αγκαλιά με μία λεκάνη και οι φίλες μου έχουν τρομάξει. Καλούν την Χρυσή, μου λέει ότι είναι όλα καλά, φυσιολογική αντίδραση και καθαρισμός στην θεραπεία… Το νιώθω, δεν φοβάμαι. Μόνο που είμαι πολύ αδύναμη για να σηκωθώ την επομένη και να παρακολουθήσω το μάθημα. Σηκώνομαι μόνο στο τέλος, εμφανώς χαρούμενη, θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου στην ομάδα.  Ήταν πραγματικά λύτρωση για μένα. Είχα καιρό να μπω στην παραπάνω διαδικασία, ένιωσα ότι ήταν θεραπεία.. Αυτό συνέβη τον Μάιο του 2018. Έκτοτε οι ημικρανίες με αποχαιρέτησαν.

Ευχαριστώ θερμά!-Μαρία Τ.

 

_____________________

 

Οι ημέρες που πέρασα στην όμορφη Αίγινα ήταν μια αποκάλυψη για εμένα. Με τη βοήθεια της Αγαπημένης Χρυσής βρήκα τον δρόμο για τη γνώση και την απελευθέρωση…. Η φιλία μπήκε κάτω από καινούργια βάση ή μάλλον έκανε επανεκκίνηση με καινούργια και καλύτερα στοιχεία… Ξέρω ότι με βοήθησε όλο αυτό που έζησα εκεί… Ευχαριστώ Χρυσή.

Αναστασία Φωτιάδου

 

__________________________

 

Ειλικρινά νιώθω ευγνωμοσύνη γιατί με βοήθησες να στέκομαι ευθυτενής, που δεν είναι καθόλου εύκολο….αλλά τώρα μου έγινε συνήθεια δε το σκέφτομαι!! Να συμφιλιωθώ με τη μικρή Μαρία, με τη μητέρα μου και με όλα τα γεγονότα που είχαν σημαδέψει τη πορεία της ζωής μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι κατάφερα να έχω συμφιλίωση με το πατέρα μου ,γιατί αυτό με βοηθάει πολύ στην απώλεια του!! Να έχω βαθιά γαλήνη ηρεμία και το πιο σημαντικό που μου έχει αλλάξει τη καθημερινότητα μου να τα βλέπω όλα μέσα από την Αγάπη!! Είμαι ευλογημένη για όλα αυτά και πάλι σε ευχαριστώ!! ~ Μαρία Πούλου

 

______________________________

 

Καλή μου Χρυσή,

σου γράφω για να σου εμπιστευτώ τις σκέψεις μου σχετικά με την εμπειρία μου στη Αίγινα.

Δεν σου κρύβω πως αν και με γοητεύουν όλες οι ολιστικές μέθοδοι δεν παύω να είμαι και επιφυλακτική απέναντι στο μη τεκμηριωμένο με επιστημονικούς όρους φαινόμενο.

Αυτό το παθαίνω ως γνήσια Αιγόκερως περιβαλλόμενη μάλιστα και από ορθολογιστές, πάσης φύσεως επιστήμονες, που δεν σου κρύβω όμως πως και απέναντι και σ΄ αυτούς είμαι επιφυλακτική.

Μάλιστα εδώ σου οφείλω και μία συγγνώμη γιατί ίσως ήμουν και λίγο αγενής εξ αιτίας αυτής ακριβώς της επιφύλαξης. Δεν το έκανα όμως για την κόντρα αλλά από περιέργεια και ίσως από κάποια απαίτηση για τεκμηρίωση. Η στάση σου απέναντι σ’ αυτό ήταν πολύ ευγενική και σ’ ευχαριστώ.

Επίσης πρέπει να σου πω πως είμαι και κάπως ανυπόμονη  σχετικά με τα αποτελέσματα της οποιαδήποτε δράσης.

Πέραν όμως απ’ αυτά οφείλω να παραδεχτώ πως παρ΄ όλη την αρνητική στάση μου όταν έφτασα στην Αθήνα και αφού πέρασαν και περίπου δύο μέρες συνειδητοποίησα πολλές αλλαγές στην ψυχολογία μου όπως π.χ. αισθανόμουνα πιο ήρεμη, πιο νηφάλια, πιο υπομονετική ,είχα περισσότερη αυτοσυγκράτηση (με ελάχιστες εξαιρέσεις), κατάφερα να μιλήσω στους δικούς μου για πράγματα που με ενοχλούν και αυτοί να το καταλάβουν γιατί ίσως για πρώτη φορά το άρθρωσα τεκμηριωμένα και ολοκληρωμένα. Επίσης παρατήρησα πως επανήλθα σε μια πιο νεανική ψυχοσύνθεση και ελαφρότητα (ψυχική όχι νοητική) πχ μπορώ να κάνω χιούμορ με τα πράγματα, πράγμα που ενώ προχωρά η ηλικία έχω χάσει πιστεύω επιβαρυμένη απ’ την ίδια την ζωή.

Επίσης πρέπει να πω πως επηρεάστηκα, (αφού προβληματίστηκα πρώτα) από τις άλλες κυρίες εκεί. Πρώτη φορά είδα τόσες καλές γυναίκες μαζεμένες μαζί. Γιατί οι γυναίκες είμαστε περίεργα όντα. Ο προβληματισμός μου ήταν: Είναι πάντα έτσι η επέβαλαν στον εαυτό τους αυτή την στάση λόγω της φάσης; Ήταν εκεί όπως θα ήθελαν να’ ναι, η έτσι είναι και στην καθημερινότητά τους;

Το μόνο πράγμα που με κούρασε κάπως ήταν οι πολλές ώρες. Ίσως αν ήταν μόνο πρωί και εγώ πιο προετοιμασμένη να καταλάβαινα πιο πολλά πράγματα.

Πάντως όπως και να’ χει σ’ ευχαριστώ γι αυτό το τόσο ωφέλιμο διάλειμμα που μου πρόσφερες. Ως ευθύς και ειλικρινής άνθρωπος όμως ομολογώ πως κάνεις δουλειά. Να είσαι πάντα καλά.

Μ.Φ.Χ. Αγγελική Μισυρλή.

 

____________________________

 

To επίπεδο 2 ήταν κατανοητό, μπορεί κάποιες φορές να ξεχνάω κάποια κίνηση, δεν την κάνω σωστά, δεν είναι όμως αυτό το σοβαρό… Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι εξακολουθεί το Zhineng Qigong να με βοηθάει στο μέσα μου, ξεχνιέμαι από την ρουτίνα…. Το βλέπω σαν βοήθεια στην εργασία μου και στις αντιξοότητες της καθημερινότητας.

Ελένη Μπρούμα, Συμβολαιογράφος

 

______________________________

 

Μου έγινε σαφές από την πρώτη φορά που κάναμε το επίπεδο 2, πόσο σωστά δομημένο είναι για την σωματική υγεία και ο συνδυασμός των δύο επιπέδων είναι για μένα πολύ ωραία αίσθηση.

Φρόσω Βουτσινά, Χορεύτρια – Εκπαιδεύτρια Pilates

 

________________________________

 

Θέλω να σας πω ότι εδώ και πάρα πάρα πολύ καιρό είχα ένα πολύ έντονο θέμα στην πλάτη μου, πόνους και στον αυχένα. Όποτε ξάπλωνα κάτω στο πάτωμα και σήκωνα τα χέρια μου ψηλά, πονούσα πάρα πολύ κι ένιωθα την ανάγκη, να ανοίξω προς τα πίσω να κάνει “κρακ”… Έκατσα λοιπόν, προχθές και δεν ένιωσα καθόλου, μα καθόλου πόνο. Μόνο μέσα σε μια εβδομάδα!!! Μου κάνει εντύπωση! Επίσης, στην προηγούμενη άσκηση που κάναμε με το κέντρο βάρους, στο τέλος, τα πόδια μου δεν έπεφταν προς τα μέσα…. Είμαι ευγνώμων!

~ Κ. Π. (Από μοιράσματα κατά την διάρκεια των μαθημάτων)

 

__________________________________

 

Θέλω να σου πω μια και σήμερα τελειώνουμε ότι χάρη σε σένα, θυμήθηκα πάλι ότι πρέπει να δουλέψω την αποδοχή και το να μη κρίνω… Στο πρώτο-πρώτο μας μάθημα μάς μιλούσες γενικά δεν είχαμε ξεκινήσει για τους πυλώνες και ανέφερες το “να μη κρίνεις τον εαυτό σου”, “σταμάτα να τον κρίνεις”. Μέσα από την συμπεριφορά σου, την ώρα που μιλάμε, δεν νιώθω κανένα είδος κριτικής σε ό,τι και να πω και με βοηθάς να μη κρίνω ούτε εγώ τον εαυτό μου… Σα να σε μιμούμαι… Μ’ αρέσει έτσι αυτό που ανταλλάσσουμε μεταξύ μας.

Το δεύτερο που θέλω να σου πω είναι ότι οποιαδήποτε συνειδητή ή ασυνείδητη αντίρρηση είχα γι’ αυτό που πάμε να κάνουμε μαζί… “δεν το ήξερα κλπ”, με ιντριγκάρει και μ’ ενθουσιάζει πόσο γρήγορα απαντά το σώμα… δηλαδή και για κάποιον που μπορεί να έλεγε “δεν τα πιστεύω, μωρέ, αυτά, πάνω να δω συνέχεια αηδίες…”, το πόσο γρήγορα, σε μένα, απαντούσε το σώμα μου και συνδεόταν με αυτά που συμβαίνουν εμένα με ενθουσίασε και τρίτο και τελευταίο, έχω κρατήσει την φράση σου, στα όργανά μας ή στο σώμα μας, κοιτώντας παντού:”Τι έχεις καρδιά μου…”. Τα κρατάω πολύ. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ, ήθελα απλά να στα πω. Αυτά.

~Χ.ΣΠ (Μοίρασμα στο τέλος του κύκλου 5 Πυλώνες της Υγείας)

 

____________________________________

 

Moίρασμα σε μάθημα, στην ερώτηση:
Πώς ήταν ο ύπνος σας και η επίδραση της άσκησης μετά τον διαλογισμό της Πανσελήνου, σε άτομο που δεν έχει διδαχθεί την φόρμα lift qi up pour qi down.
” Ένιωθα την ενέργεια σε πολλά σημεία και μάλιστα συνέβη κάτι εξαιρετικό…!!! Έχω βγάλει ένα καύκαλο, πώς να το πω (δείχνει στο σημείο της παλάμης κάτω από το μικρό δάχτυλο) και όταν κάναμε την άσκηση έστελνα εκεί την ενέργεια… Σήμερα έχει μειωθεί πολύ!!! Το βράδυ κοιμήθηκα πολύ βαριά κι αισθανόμουν σα να συνεχιζόταν το ταξίδι…. ~Κ. Φλ.
_____________________________________
Μοιράσματα μετά από διαλογισμό στον κύκλο Πέντε Πυλώνες της Υγίας:
“Ζαλιζόμουν ένιωθα πόνο στο πρόσωπο σε όλο το σώμα. Ένιωθα ένα καταιγισμό συναισθημάτων, βγαίνουν όλα, θλίψη, πόνος, θυμός, κλάμα… Αντάρα… Αναγνωρίζω, συνδέονται… έκανα πολλά στενόχωρα πράγματα.. Αυτή την στιγμή δεν νιώθω άσχημα, ξεφόρτωμα!!! Για μένα που πάγωνα το συναίσθημα, είναι σαν να πέταξα ό,τι πεθαμένο στοίβαζα.” ~Κ. Τσ.
Τον τελευταίο καιρό η παλινδρόμηση επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια.. Γύρισα και βυθίστηκα τόσο, που σε κάποια φάση φοβήθηκα, όταν τελείωσε ο διαλογισμός ήμουν πάρα πολύ ωραία! Την επόμενη μέρα ήμουν τρισευτυχισμένη…!!! Στομάχι, έντερα, οισοφάγος…. όλα σε ηρεμία!!!”~ Χ.Σπ.
_________________________________
Με βοήθησαν πολύ τα μαθήματα Γείωσης… Συνεχίζω και κάνω τις ασκήσεις, με βοήθησαν πραγματικά στο πεπτικό, ένιωσα ησυχία, ιδιαίτερα στομάχι και συκώτι. Μάλιστα δεν είχα παλινδρόμηση, που κατά καιρούς εμφανίζεται. Ένιωσα τα συστήματά μου πιο υγιή.
~Λ. Νασιόπουλος, Οστεοπαθητικός, Θέρμη, Θεσσαλονίκη
__________________________________
Μετά από συνεδρία Συμπαντικής Ενέργειας σε άτομο με χειρουργείο οστεοτομίας. Ήρθε με πόνο στο δεξί γόνατο και δυσκολία στο βάδισμα:
” Ήθελα να σου τηλεφωνήσω…. μετά την συνεδρία έμεινα σε ησυχία το τριήμερο. Και χθες Τρίτη, εκεί που χάιδευα το γόνατο, μετακινήθηκε εσωτερικά, άκουσα ένα “κλακ” και τώρα είμαι πολύ καλά. Καμία ενόχληση!”~Β.Ζ.
__________________________________