Εάν αισθανθήκατε ποτέ αγείωτοι, αυτό το απόσπασμα του Thich Nhat Hanh μπορεί να σας έχει απήχηση: «Αν έρθετε πραγματικά σε επαφή με ένα κομμάτι καρότου, έρχεστε σε επαφή με το χώμα, τη βροχή, τον ήλιο. Έρχεστε σε επαφή με τη Μητέρα Γη και τρώτε με τέτοιο τρόπο, αισθάνεστε σε επαφή με την αληθινή ζωή, τις ρίζες σας, και αυτό είναι ο διαλογισμός ». Μερικές φορές η επαφή με τη Μητέρα Γη δεν είναι εύκολη. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία για να αποσπάσετε την προσοχή σας από τη φύση … και να κρατήσετε τον εαυτό σας μακριά από το έδαφος, τη βροχή και τον ήλιο.

 

Ο Thich Nhat Hanh λέει με θλίψη ότι «Πολλοί άνθρωποι είναι ζωντανοί αλλά δεν αγγίζουν το θαύμα του να είσαι ζωντανός». Όπως το θαύμα να κουνάς τα δάχτυλα των ποδιών σου σε φρέσκο ​​χώμα … και να βρέχει χαϊδεύοντας απαλά το πρόσωπό σου μετά από ένα μακρύ, ζεστό και ξηρό καλοκαίρι. Όταν αξιοποιείτε τα θαύματα της Μητέρας Γης, μπορείτε να αποκτήσετε βαθιές γνώσεις για τη ζωή και την ενέργεια.

 

Ο Thich Nhat Hanh λέει: «Κουβαλάς τη Μητέρα Γη μέσα σου. Δεν είναι έξω από σένα. Η μητέρα δεν είναι μόνο το περιβάλλον σου. Σε αυτήν την ενόραση της ύπαρξης, είναι δυνατό να έχουμε πραγματική επικοινωνία με τη Γη, η οποία είναι η υψηλότερη μορφή προσευχής ». Η ομορφιά της φράσης του Thich Nhat Hanh έγκειται στη χρήση της λέξης “διορατικότητα”. Όταν συνδέεστε βαθιά με τη Μητέρα Γη, μπορείτε να αποκτήσετε ισχυρή εικόνα για την τρέχουσα ζωή σας. Μπορείτε να μάθετε να θεραπεύεστε από παλαιότερα τραύματα. Μπορείτε να αναπτυχθείτε, να επεκταθείτε και να ρέετε στη ζωή.

 

Όπως ίσως γνωρίζετε, το Qi Gong αντικατοπτρίζει τις κινήσεις της φύσης. Μπορεί να σας βοηθήσει να έρθετε σε επαφή με τη Μητέρα Γη, ώστε να αποκτήσετε βαθιές γνώσεις για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

 

Όταν κάνετε Qi Gong, «συντονίζετε» την ενέργειά σας στους φυσικούς ρυθμούς και τις ροές της Μητέρας Γης (δηλαδή, κινείστε όπως το ποτάμι, στέκεστε γερά ριζωμένες σαν βουνό). Όταν κάνετε Τσι Γκονγκ, επιτρέπετε στη μεγάλη σοφία της Μητέρας Γης να περνά μέσα από το σώμα, το μυαλό και την καρδιά σας… δίνοντας ενέργεια σε ολόκληρη τη ζωή σας.

 

Συντονιστείτε με τα τρέχοντα προγράμματα του Be Fluid εδώ.