Η θεραπεία είναι μέρος της ζωής και συνεχίζεται μέσω του θανάτου και πάλι στη ζωή. Εμφανίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου καθώς και σε ολόκληρες γενιές. Μπορεί να βιωθεί σε πολλές μορφές όπως η επιδιόρθωση ενός τραύματος ή η αποκατάσταση από ασθένεια.

Κυρίως, ωστόσο, πρόκειται για ανανέωση. Αφήνοντας πίσω τα πράγματα που μας τραυμάτισαν και μας προκάλεσαν πόνο. Προχωρώντας στο ταξίδι μας με ελπίδα για το μέλλον, με ανανεωμένη ενέργεια, δύναμη και ενθουσιασμό για τη ζωή.

Η θεραπεία μας δίνει πίσω τους εαυτούς μας. Όχι για να κρυβόμαστε ή να παλεύουμε πια. Αλλά να καθόμαστε σε ακινησία, να ηρεμούμε το μυαλό μας, να ακούμε το σύμπαν και να αφήνουμε τα πνεύματα μας να χορεύουν στον άνεμο. Μας επιτρέπει να απολαύσουμε τον ήλιο και να λουστούμε από τη χρυσή λάμψη του φεγγαριού, καθώς περνάμε στο χρόνο των ονείρων μας.

Η θεραπεία τελικά μας δίνει πίσω τη χώρα μας. Να σταθούμε και πάλι στη σωστή μας θέση, την αιώνια και γενεαλογική.

Η θεραπεία δεν αφορά μόνο στην αποκατάσταση όσων έχουν χαθεί ή την αποκατάσταση όσων έχουν σπάσει, αλλά στο να αγκαλιάσουμε τη ζωτική μας δύναμη, για να δημιουργήσουμε ένα νέο και ζωντανό ιστό (ύφασμα), που μας κρατά γειωμένους και συνδεδεμένους, μας τυλίγει με ζεστασιά και αγάπη και μας χαρίζει τη χαρά να δούμε τι έχουμε δημιουργήσει.

Η θεραπεία μας κρατά δυνατούς και ευγενείς την ίδια στιγμή. Μας δίνει ισορροπία και αρμονία, ένα τόπο θριάμβου και ιερού για πάντα.

 

Traditional Healers of Central Australia: Ngangkari.

Μετάφραση: Xρυσή Μπέρου