Γιατί ασκείστε στο Zhineng Qigong;

Συνήθως, ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι έρχονται να μάθουν ZNQG είναι για να απαλλαγούν από ασθένειες. Κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος προσέγγιση. Θα ήταν προτιμότερο να μην εστιάσετε σε αυτό που δεν θέλετε, παρά σε αυτό που θέλετε.

Το Qigong είναι μια εσωτερική επίγνωση του σώματος, με εστίαση στην υγεία και την ευημερία. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί ασκείστε, ποιος είναι ο στόχος της πρακτικής σας. Ο στόχος δεν είναι να απαλλαγείτε από πόνους και ασθένειες στο σώμα. Ο στόχος είναι να έχετε μια υγιή ζωή, έτσι ώστε να μην έχετε πόνους και άλγη. Έχετε ιδέα το τι είναι υγεία για σας; Σκεφτείτε το. Οραματιστείτε όλα τα πράγματα που σας κάνουν να βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση. Δείτε τον εαυτό σας δέκα χρόνια από τώρα και ό,τι σχεδιάζετε να κάνετε. Αυτή η πληροφορία τίθεται σαν πρόθεση στην αρχή της πρακτικής. Το Qigong εργάζεται να επαναφέρει το σώμα στην αυθεντική του ισορροπία. Όταν ο νους είναι ήρεμος και εστιασμένος εσωτερικά, το σώμα ανταποκρίνεται με ευεξία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι ανωμαλίες επιστρέφουν στο φυσιολογικό.

Eπομένως, οι ασκήσεις μπορούν να ωφελήσουν  ασθενείς και υγιείς. Επίσης βοηθούν πολύ, εκείνους που θέλουν να αυξήσουν τις επιδόσεις τους σε τέχνες και αθλήματα, καθώς και εκείνους που εργάζονται με την ενέργεια και επιθυμούν να ενισχύσουν το απόθεμά τους. Οι ασκήσεις, συνήθως, αποτελούνται από αργές, ήπιες κινήσεις , που ο καθένας εκτελεί, σύμφωνα με την ικανότητά του.

Αρχίστε να ασκείστε μαζί μας

Ο πιο συνήθης τρόπος να αρχίσετε εξάσκηση στο Zhineng Qigong, είναι να παρακολουθήσετε τη βασική άσκηση, κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου. Μαθαίνετε την άσκηση ολοκληρωμένα, μέσα σε δώδεκα (12) ώρες. Εφόσον σας ταιριάζει συνεχίζετε με ένα από τα προγράμματα μας, ή επισκέπτεστε τον χώρο για μαθήματα drop in, κάθε φορά που θέλετε να βελτιώσετε την άσκηση, να εμβαθύνετε, να  εξελιχθείτε.

Σε μέρη εκτός Αθηνών, προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησης εντατικού εργαστηρίου 12 ωρών στην πόλη σας ή διαδικτυακά (νέα συνθήκη εκμάθησης με την εμφάνιση του covid-19). Όσοι θέλετε να συνεχίσετε, δημιουργείτε μια ομάδα, όπου επικοινωνούμε μια φορά την εβδομάδα, μέσω skype και μια φορά τον μήνα παραδίδω μάθημα στη πόλη σας, για βελτίωση και διόρθωση.

 

Σχετικά με τη συμμετοχή σας στα μαθήματα

Στα μαθήματα είναι καλό να φοράτε άνετα ρούχα και να έχετε ένα ζευγάρι κάλτσες. Οι ασκήσεις εκτελούνται χωρίς παπούτσια.

Προτείνουμε να φέρετε κάτι ζεστό να φορέσετε κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης και των θεραπευτικών διαλογισμών. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις διαθέτουμε ατομικά στρώματα, όπου καλό είναι να φέρετε τη πετσέτα σας.

Σε περίπτωση που το μάθημα απαιτεί χρήση καρέκλας ή στρώματος, παρακαλείσθε να τα τοποθετείτε στην αρχική τους  θέση, στο τέλος του μαθήματος.

Παπούτσια και κινητά τηλέφωνα παραμένουν έξω από την αίθουσα.

Η συνέπεια είναι βασικό μάθημα, γι’ αυτό κι απαγορεύεται η είσοδος στην αίθουσα (10’) δέκα λεπτά μετά την έναρξη του μαθήματος.

Στην περίπτωση που ο αριθμός των ασκούμενων ξεπερνάει το όριο χωρητικότητας, έχουν προτεραιότητα οι συνδρομητές.

Για τα μαθήματα διαδικτυακά, ορίζετε εσείς τον χώρο σας, εισέρχεστε στην ώρα σας και κρατάτε το μικρόφωνο σας κλειστό. Σε περίπτωση που θέλετε να μιλήσετε το επικοινωνείτε, σηκώνοντας την ένδειξη raise hands, πατώντας πάνω στο reactions, που βρίσκεται κάτω δεξιά.

Στα διαδικτυακά μαθήματα κατά την εκμάθηση ασκήσεων δίδεται ο απαιτούμενος χρόνος παρατήρησης για την δική σας σωστή εκτέλεση και κατανόηση της άσκησης.

Ο μήνας ξεκινάει από την ημέρα που κάνετε τη συνδρομή (πχ 15 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου)

Οι μηνιαίες πληρωμές ολοκληρώνονται μέσα στη πρώτη εβδομάδα του μήνα.

Πληρωμές σε τρεις δόσεις πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο, τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.

Το Be Fluid δεν είναι υπεύθυνο για μαθήματα, που έχετε χάσει για προσωπικούς λόγους ή λόγω επίσημων αργιών.

Το Be Fluid διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμά του. Μπορείτε να ενημερώνεστε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα και στην σελίδα του fb: Be Fluid – Chryssi Berou

Στον χώρο είναι ευπρόσδεκτοι ενήλικες, καθώς και έφηβοι 15 – 18 χρονών.

 

Σας καλωσορίζω στον χώρο του Βe Fluid.

Καλή απόλαυση!