Η Καρδιά αποθηκεύει αναμνήσεις και συνδέει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας. Η δουλειά της είναι να βοηθήσει το πνεύμα σας να συνδεθεί με τη ζωτική του δύναμη. Το Qigong, ή ενεργειακή πρακτική, θέτει σε κίνηση το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα και τους ζητά να επικοινωνήσουν για να φέρουν ισορροπία σε ολόκληρο το είναι. Στην εναρμόνιση του σώματος, του νου και του πνεύματος, η Καρδιά παίζει σημαντικό ρόλο.

 

Σε πολλές κινήσεις Zhineng Qigong, τα χέρια τοποθετούνται σε θέση προσευχής. Ποιο είναι το νόημα και ο σκοπός πίσω από αυτή τη φόρμα; Οι παλάμες των χεριών σας συνδέονται με την Καρδιά. Τοποθετώντας τις παλάμες σας μαζί και κλείνοντας τα μάτια σας, συνδέεστε με μηνύματα εσωτερικής γαλήνης. Αυτή η συμβολική χειρονομία έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές μορφές θρησκευτικής προσευχής για αιώνες για να συνδεθεί με μια ανώτερη πηγή.

 

Χρησιμοποιήστε αυτή τη στάση για να συνδεθείτε με αυτή τη συνείδηση.

 

Δοκιμάστε αυτή τη θέση προσευχής μόνοι σας. Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Τοποθετήστε τα χέρια σας μπροστά από το στήθος, τις παλάμες μαζί, τους αγκώνες προς τα έξω, με τα δάχτυλά σας να δείχνουν προς τα πάνω. Τώρα κλείστε τα μάτια σας και αναπνεύστε φυσικά. Καθώς κρατάτε αυτή τη θέση, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η αναπνοή σας επιβραδύνεται και οι ώμοι σας χαλαρώνουν. Αφήστε τις σκέψεις σας να φύγουν και απλά εστιάστε την προσοχή σας στα χέρια και στην Καρδιά σας. Χαμογελάστε απαλά και νιώστε αυτή τη βαθιά σύνδεση που κάνετε με το σώμα σας.

 

Ακριβώς στη γωνία…

 

 

Ελάτε μαζί μας στο βουνό με την Χρυσή Μπέρου, εκπαιδεύτρια στο Zhineng Qigong. Eξασκηθείτε στις πρακτικές Qigong με επίκεντρο την καρδιά και την χαρά και ανακαλύψτε τι σας εμπνέει. Κάθε Tρίτη απόγευμα, 28 Ιουνίου-5-12-19-26 Ιουλίου.  Ή/και μοιραστείτε μαζί μας το 3ήμερο ταξίδι μας στην Αρμονία της Καρδιάς ζωντανά στον Χολαργό και στο zoom ταυτόχρονα, 6-7-8 Ιουλίου.

Εγγραφείτε!!!