Παρασκευή 25 – Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019, για προχωρημένους

Παρ. 19:00-21:00, ΣΚ 10:00-19:00, Δευτ. 09:30-13:30

 

Βody and Mind Form

Η κύρια μέθοδος του Zίνενγκ Tσιγκόγκ –επίπεδο 2. Είναι μια δυναμική μέθοδος, που μπορεί να ανοίξει γρήγορα, τους μεσημβρινούς σας και να βοηθήσει την ενέργεια να περάσει βαθύτερα. Γυμνάζει και χαλαρώνει το σώμα.

Αυτή η μέθοδος χρειάζεται περισσότερο χρόνο εξάσκησης και είναι πιο απαιτητική. Εργάζεται με το εσωτερικό Qi (Τσι), ενσωματώνοντας μυαλό και σώμα, κι επιτρέποντας το Qi, να εισχωρήσει ακόμη πιο βαθιά στους μυς, τένοντες, οστά. Μπορεί να εξασκηθεί από σχετικά αρχάριους, και βοηθάει τους ασκούμενους να αυξήσουν την ικανότητά τους να συλλέγουν απευθείας Qi.

Συμπεριλαμβάνει δέκα φόρμες και είναι δομημένη, ώστε να κινεί κάθε μέρος του σώματος. Οι κινήσεις είναι και μικρές και μεγάλες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να εστιάζουν στις μεγάλες κινήσεις και να αρνούνται τις μικρές. Οι μικρές κινήσεις είναι πολύ αποτελεσματικές στο να ενεργοποιήσουν τους μεσημβρινούς, να βελτιώσουν τη κυκλοφορία της ενέργειας και του αίματος.

Οι κινήσεις ισορροπούν το δεξί-αριστερό, μπρος-πίσω, πάνω-κάτω. Δουλεύουν τη διάταση και συστολή των μυών, τενόντων, και τη κινητικότητα κι ευλυγισία των αρθρώσεων.

Εξασκώντας αυτή τη μέθοδο, θα ισορροπήσετε την ενέργεια (Qi) και θα ομορφύνετε το σώμα σας.

Βοηθάτε τον εαυτό σας στην κατανόηση της άσκησης, αφού έχετε εξασκηθεί στο LQUPQD και στο 3 CM, για ένα χρόνο τουλάχιστον.

Συνήθως συστήνω την εκμάθηση του 1ου επιπέδου για ένα χρόνο, πριν εξασκηθείτε στο Β&Μ.

 

Αναλυτικά:

Φίλες και φίλοι Be Fluiders,

Μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου έχετε την ευκαιρία να συνδυάσετε την εκμάθηση της φόρμας του επιπέδου 2 και μια τετραήμερη εκδρομή στην Εύβοια. Το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί στον Ελαιώνα, στις Ροβιές Ευβοίας. Μοιραζόμαστε τα μαθήματα μέσα σε ένα πανέμορφο ελαιώνα, μαθαίνοντας τις δέκα φόρμες του Body and Mind, στην ύπαιθρο, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός ή σε κλειστό χώρο. Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να έχετε την δυνατότητα να ξεκουραστείτε, ή να περπατήσετε σε προσωπικές ή με φίλους διαδρομές μέσα στον ελαιώνα, να δείτε καταρράκτες, να γευματίσετε στην Λίμνη, παραδοσιακό χωριό κοντά στις Ροβιές, να κάνετε μπάνιο στην θάλασσα, καιρού θέλοντος…

Νιώστε έτοιμοι να οργανώστε αυτό το τετραήμερο από τώρα.

 

Βody and Mind Form, Επίπεδο 2. Εκμάθηση όλων των τμημάτων της Φόρμας.

Σε ποιους απευθύνεται:

Αυτό το Zhineng Qigong Εργαστήρι απευθύνεται σε εσάς που ήδη βιώσατε τις ασκήσεις του Επιπέδου 1 και θα θέλετε να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο του Zhineng Qigong. Επίσης, οι ασκήσεις αποτελούν θεραπεία για ανθρώπους με αυχενικό, με προβλήματα σπονδυλικής στήλης, λεκάνης κλπ… το επίπεδο 2  ενδυναμώνει όλο το σώμα.

Περιγραφή εργαστηρίου:

Το Zhineng Qigong είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα μεθόδων και εργαλείων για μια ολιστική υγεία. Το τετραήμερο εργαστήριο αυτό-φροντίδας σας προτείνει δέκα φόρμες άσκησης και ενίσχυσης του Τσι σε όλο σας το σώμα κυριολεκτικά. Κάθε φόρμα αφορά σε ένα μέρος του σώματος. Με ένα φυσικό τρόπο, οι λειτουργίες του σώματος επανέρχονται, ενδυναμώνουν και βελτιώνονται. Μέσα από τη δημιουργία ενεργειακού πεδίου, στηρίζετε καλύτερα την πρακτική σας. Μαθαίνετε πώς να μεταβάλλετε εύκολα, την ένταση στο σώμα σας. Η διάθεση σας και η ευλυγισία σας βελτιώνεται όλο  και περισσότερο.

Τι μπορείτε να περιμένετε:

 • Διαλογισμός και ήπιες κινήσεις για το σώμα, νου και καρδιά βασισμένες στο Zhineng Qigong Επίπεδο 2.
 • Δημιουργήστε σωματική και νοητική αρμονία και ισορροπία, πάνω από όλα ζωτικότητα.
 • Βαθιά χαλάρωση, αναζωογόνηση και επαναφόρτιση.
 • Οι μέθοδοι και οι ασκήσεις μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα σας μετά το εργαστήριο.

Ώρες διδασκαλίας (18 ώρες συνολικά):

Παρασκευή           25/10 ~ 19:00-21:00
Σαββατοκύριακο   26-27/10 ~ 10:00-13:00, 16:00-19:00
Δευτέρα                 28/10 ~ 09:30-13:30

(Ανά 90 λεπτά γίνεται διάλειμμα 10 λεπτών)

Πρόγραμμα διδασκαλίας:
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Άφιξη στον Ελαιώνα γύρω στις 18:00

 • 19:00-21:00 Καλωσόρισμα
 • Τι συμπεριλαμβάνει το Επίπεδο 2
 • Ασκήσεις αποφόρτισης και χαλάρωσης
 • 21:00 Ολοκληρώνουμε με ένα ελαφρύ δείπνο

Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου 2019

 • Διδασκαλία: Οι εννιά πρώτες φόρμες

08:30-10:00 πρωινό

10:00-13:00 Aναλυτική εκμάθηση και πρακτική της κάθε φόρμας

Ενδιάμεσα δεκάλεπτο διάλειμμα

13:00-16:00 Ελεύθερος χρόνος (αυτές τις ώρες δεν δίνεται γεύμα, φροντίζετε ή να γευματίσετε στο χωριό, 5 λεπτά με το αμάξι, ή να τσιμπήσετε κάτι πρόχειρο προκειμένου να είστε ελαφρείς για την συνέχεια)

16:00-19:00 Συνέχεια διδασκαλίας και πρακτικής

20:00 Δείπνο στον Ελαιώνα

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

 • Διδασκαλία : Η δέκατη φόρμα
 • Όλες οι φόρμες μαζί
 • Αποχαιρετισμός

08:30-09:30 Πρωινό

09:30-13:30 Διδασκαλία και πρακτική – ενδιάμεσα 10 λεπτά διάλειμμα

 Επένδυση στην Υγεία σας και την Ευημερία σας:

250 ευρώ η διδασκαλία + 165 ευρώ 3μερη διαμονή-ημιδιατροφή.

Το πρόγραμμα προορίζεται για: ομάδα 12-20 ατόμων.

Ο χώρος

Ο ξενώνας «Ελαιώνας» είναι ένα ​​μικρό ξενοδοχείο με οικολογική συνείδηση βραβευμένο με Green Key. Βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο, περιτριγυρισμένο από έναν ελαιώνα, δύο βήματα από τη θάλασσα. Προσφέρει 10 δίκλινα δωμάτια στην τιμή των 60 ευρώ. Μπορείτε να μοιραστείτε το δίκλινο, η τιμή του πρωινού και του δείπνου είναι πρόσθετη κι έρχεται συνολικά στα 25 ευρώ (μίνιμουμ 12 άτομα). Αν επιλέξετε μονόκλινο η τιμή παραμένει στα 60 ευρώ. Η διαδρομή για τον ξενώνα διαρκεί τρεις ώρες. Μπορείτε να μοιραστείτε αυτοκίνητα και έξοδα διαδρομής. Μέσα στην ιστοσελίδα του Ελαιώνα (δείτε την παραπάνω, πιέζοντας πάνω στην λέξη Ελαιώνας) θα δείτε πώς μπορείτε να φτάσετε στον Ελαιώνα. Η διαδρομή είναι αρκετά εύκολη από την γέφυρα και οι δρόμοι καλά ασφαλτοστρωμένοι.

Σημαντικό: Για να πραγματοποιηθεί το Zhineng Qigong Εργαστήριο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής σας και κράτηση θέσης ως τις 21 Σεπτεμβρίου 2019. Επίσης, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ομάδας τουλάχιστον 12 ατόμων. Όσοι από εσάς ενδιαφερθείτε, παρακαλώ να κατοχυρώσετε την κράτηση θέσης σας με προκαταβολή ή εξόφληση της ως την παραπάνω ημερομηνία. Η πλήρης εξόφληση του εργαστηρίου γίνεται ως 10 Οκτωβρίου 2019. Σε περίπτωση που ακυρώσετε την συμμετοχή σας ένα μήνα πριν, σας επιστρέφεται το ποσό. Λιγότερο από μήνα, η προκαταβολή ή το ποσό δεν επιστρέφεται, αλλά έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε κάποιες από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις ή υπηρεσίες.

Ευχαριστώ για την κατανόησή σας και την βοήθεια σας για καλύτερη οργάνωση, τόσο του χώρου όσο και της διδασκαλίας.

Επικοινωνία: www.berou.gr, fb: Be Fluid, 210 6513681, 0030 6936 684868, befluid@berou.gr