“Ο Χρόνος δεν είναι σημαντικός, η Ζωή είναι”

Η παραπάνω φράση ειπώθηκε στην ταινία «Το πέμπτο στοιχείο» το 1997 και μου αρέσει πολύ.

Εμείς οι άνθρωποι, πριν αποκτήσουμε την ιδέα «χρόνος», ζούσαμε μια πολύ απλή αλλά γαλήνια ζωή, αν και καθόλου εύκολη από την σημερινή οπτική. Σηκωνόμαστε το πρωί με την ανατολή και πέφταμε για ύπνο όταν ο ήλιος έδυε. Η ζωή μας ήταν εναρμονισμένη με την φύση και το σύμπαν.

Αργότερα, εμείς οι άνθρωποι, αναπτύξαμε όλα τα είδη εργαλείων για να αυξήσουμε περισσότερο την παραγωγικότητα μας. Ο χρόνος ήταν ένα από αυτά. Εισαγάγαμε την έννοια “χρόνος», ώστε να είμαστε σε θέση να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Εμείς οι άνθρωποι, υποτίθεται ότι ελέγχουμε και χρησιμοποιούμε τον χρόνο για καλύτερο μας όφελος.

Δυστυχώς, δεν ζούμε αυτή την περίπτωση.

Κοίταξε μας σήμερα: αισθανόμαστε γεμάτοι άγχος, γιατί είμαστε συνεχώς κάτω από την πίεση του χρόνου. Ντρεπόμαστε όταν δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας. Κάνουμε τα πάντα, βάσει προγραμμάτων, εργασία και ζωή.

Εργαζόμαστε καθημερινά από τις 9 ως τις 5, στις καλύτερες συνθήκες, γιατί το πρόγραμμα μας το λέει. Τρώμε πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό όταν είναι η σωστή ώρα. Περνάμε χρόνο με την οικογένεια και διασκεδάζουμε όταν έχουμε χρόνο.

Αλλά όταν δεν έχουμε ένα πρόγραμμα να ακολουθήσουμε, σκοτώνουμε τον χρόνο και σπαταλούμε την ζωή μας σε πράγματα χωρίς σημασία.

Το βλέπεις; Ο χρόνος μας ελέγχει και μας τρέχει και γινόμαστε σκλάβοι του. Τι λάθος συμβαίνει με εμάς;

Όταν χάσαμε τους εαυτούς μας στον χρόνο, χάσαμε την σύνδεσή μας με την φύση, το σύμπαν και τον αληθινό μας εαυτό. Ο χρόνος δεν έχει καμία αξία. Η ζωή μας έχει! Η φύση και το σύμπαν έχουν την τέλεια συγχρονικότητα για τα πάντα, ώστε να συμβούν ή να μη συμβούν. Απλά, χρειάζεται να τους ακολουθήσουμε.

Άκουσε την καρδιά μας, κοίταξε μέσα… ο αληθινός μας εαυτός συνδέεται με την φύση και το σύμπαν. Ο χρόνος, τα χρήματα… όλα αυτά είναι μόνο εργαλεία μας. Η ζωή μας δεν θα έπρεπε να ελέγχεται από τα εργαλεία. Ας επιτρέψουμε τον αληθινό εαυτό να είναι ο κύριος της ζωής μας.

Mετάφραση: Χρυσή Μπέρου

Art : zsazsabydesign